L'actor, escriptor i director nord-americà Ethan Hawke (Austin, Texas, 1970) va rebre ahir a la nit el primer Premi Donostia del 64è Festival de Sant Sebastià per una trajectòria en la qual assegura haver après que la clau de l'èxit és "no destruir-te tu mateix".

"Recordo ser molt jove i adonar-me que en aquesta professió, si aconsegueixes no destruir-te tu mateix, tenir suficient autocontrol, les opcions de tenir èxit i desenvolupar plenament els teus talents es maximitzen", va dir ahir en una entrevista.

"La història està plena d'artistes que acaben malament i no és per la roda de la fortuna sinó per coses que passen dins d'un mateix".

L'actor d'El club dels poetes morts i la trilogia de l'amor de Richard Linklater va presentar fora de concurs a Sant Sebastià la seva última pel·lícula, una nova versió del western Els set magnífics dirigida per Antoine Fuqua, amb qui ja va treballar a Training Day i Els amos de Brooklyn.

"Vaig acceptar per treballar amb Denzel Washington, que és un dels més grans actors del nostre temps, és com jugar a bàsquet amb Michael Jordan, tot el que fa és d'un nivell altíssim", assenyala l'actor, quatre cops nominat a l'Oscar. Hawke reconeix que aquest tipus de superproduccions comercials no li interessaven quan era més jove. "Però ara crec que si pots fer-ho amb gent talentosa, tens molt a guanyar. No es tracta de quants diners hi ha al darrere, allò bo és que hem pogut fer la nostra pròpia pel·lícula", conclou.