L'associació cultural Màgic Room de Girona va anunciar ahir un concert del cantautor xilè Luis Tofoles en el marc del festival Acoustic Vell, que se celebrarà al Centre Cívic Mercadal-Barri Vell.

El festival s'inaugurarà el dijous 2 de febrer amb una sessió poètica i musical de «Micro Obert», complementada amb un bufet lliure de menjar que costarà 6 ?.

Luis Tofoles actuarà l'endemà, divendres 3 de febrer, el mateix dia de la inauguració de l'exposició de dibuixos de la il·lustradora Mirena Ossorno, i de la presentació de la col·laboració dels alumnes de l'escola ERAM. La poesia anirà a càrrec d'Ester Archi.

Dissabte, dia 4, hi haurà els contes escènics de Maritetha's, al migdia, i, a la nit, la videoanimació de Queralt Armengol, la poesia d'Anna Pantinat i la música de Liviana Mauretti.

El festival Acoustic Vell tindrà aquest 2017 noves edicions el 31 de març-2 abril, l'1 de juliol i el 3 i 4 de novembre, segons van explicar ahir en roda de premsa els coordinadors de Màgic Room, Jaume Rodríguez i Alexandre Nunes.

Aquesta associació promociona la cultura gratuïta però destina les modestes ajudes públiques que rep a pagar els artistes.

A més, també programen al centre cívic Pla de Palau de Girona dos festivals de Música de Tothom (dedicat a cantautors emergents) i Música per a Tothom (de músiques del món). Cadascun d'aquests festivals té una sessió mensual i sempre es realitzen els dimarts a les 20 h, amb entrada gratuïta.