La imatge 'Un assassinat a Turquia', en la que es veu l'assassí de l'ambaixador rus a Ankara, amb la pistola encara a la mà i el cos del diplomàtic estès a terra en segon pla ha guanyat el World Press Photo, el premi més important del fotoperiodisme internacional. La imatge és obra del fotoperiodista turc Burhan Ozbilici, que porta 28 anys treballant per a l'agència Associated Press.

La imatge guanyadora va ser presa el 19 de desembre de 2016, quan un policia antidisturbis que estava fos de servei, Mevlüt Mert, va crivellar a tirs a l'ambaixador de Rússia a Turquia, Andréi Kárlov, en una sala d'exposicions d'Ankara.

Ozbilici ha comparegut emocionat pel guardó i ha dit que "tenia dues possibilitats: quedar-me i fer la meva feina de periodista o sortir corrent", però que va sentir "la responsabilitat de representar al periodisme", pel que va decidir continuar disparant amb la seva càmera tot i que el terrorista va arribar a apuntar amb la seva arma cap al públic.

En aquesta fotogaleria podeu veure algunes de les imatges premiades en aquesta edició del World Press Photo:

El jurat, que va rebre més de 80.400 imatges, ha reconegut en un comunicat que seleccionar la imatge d'un atemptat terrorista com fotografia de l'any ha estat "una decisió molt difícil", però que reflecteix "l'odi dels nostres temps".