Sant Feliu de Guíxols acull l'exposició Estructuracions, que recorda l'obra de l'artista gironí Jaume Faixó. La selecció exposada a la galeria Jescalis permet aprofundir en l'etapa d'abstracció geomètrica més radical de Faixó i gaudir de les composicions, textures, ritmes i expressivitat plàstica sorgides de la seva particular tècnica experimental.

Faixó va dedicar uns deu anys a desenvolupar aquest estil, entre finals de la dècada dels setanta i els vuitanta, després d'un període de recerca formal i compositiva però encara amb una presència important de la figuració. La galeria Jecsalis ha fet una selecció concentrada en aquest moment de la trajectòria de l'artista, dedicant una mostra a la seva exploració més intensa de la geometria.

En la seva composició, Faixó partia d'una làmina blanca que ennegria amb fum. Amb una eina tallant, i a mà alçada, feia les línies incidint en la superfície, i aconseguia les formes blanques rascant amb diversos utensilis fins que revelava el color blanc de la tela.

Tal com el propi Faixó havia explicat, el treball no estava prèviament condicionat per la recerca d'unes formes concretes, sinó que desenvolupava lliurement la seva execució. Més tard, aniria afegint el color i alliberant les formes, però sense abandonar la construcció a partir dels cossos geomètrics.

Jaume Faixó va ser un artista polifacètic i el seu treball artístic es complementa amb la seva activitat social i cultural. De caràcter inquiet però metòdic en l'execució, l'artista va produir una obra prolífica i experimental. A més, va col·laborar estretament amb el pintor Enric Ansesa a la Fontana d'Or, i especialment en l'estudi cromàtic de les façanes que voregen el riu Onyar.

La mostra s'inaugurarà el dissabte 11 de març a les 7 del vespre i es podrà visitar fins al 29 d'abril els dijous, divendres i dissabte de 6 a 8 de la tarda i també a hores convingudes.