01 de abril de 2017
01.04.2017

El Museu de la Garrotxa finalitza la reforma de l'exposició permanent

Els treballs d'adequació han costat uns 40.000 euros, aportats des de l'Ajuntament i la Generalitat de Catalunya

01.04.2017 | 01:43
Una de les sales rehabilitades.

El Museu de la Garrotxa, dedicat als artistes d'Olot i comarca, ja llueix una nova imatge després de la reforma de l'exposició permanent que ha obligat a tancar les portes durant dos mesos i mig.

Aquest espai, situat a la tercera planta de l'edifici Hospici, al centre d'Olot, ocupa prop de 1.000 metres quadrats. Es tracta de la institució que custodia el llegat cultural que han deixat els artistes de la comarca més destacats.

Des del 1986 que no s'actualitzava el seu discurs i només es mostrava el 4% del fons que hi ha. Aquest dissabte es farà la inauguració amb la reobertura de l'espai.

Entre els autors representats hi ha Joaquim i Marian Vayreda, Josep Berga i Boix, Miquel Blay, Ramon Casas o Josep Clarà, entre d'altres. Les reformes han consistit en millorar els espais i actualitzar el discurs museístic, que no s'havia modificat des del 1986.

Fins ara, el museu tenia exposat tan sols un 4% de la seva col·lecció i una de les finalitats d'aquests canvis és completar l'exposició permanent amb obres guardades fins al moment als espais de reserva per tal d'ajudar a interpretar el discurs i a enriquir l'experiència del visitant.

A més, s'hi han incorporat també obres procedents de col·leccions privades, així com també d'altres museus, sobretot les cedides en dipòsit pel Museu Nacional d'Art de Catalunya.

El nou discurs museístic comença al segle XVIII amb el tèxtil i l'Escola de Dibuix d'Olot, seguit del Paisatgisme a Catalunya i l'Escola d'Olot , el Modernisme i el Noucentisme. Finalitza amb la II República Espanyola, l'Escola Superior de Paisatge i la postguerra.

Ahir es van donar a conèixer els detalls de la reforma, que no és integral, sinó que el que s'ha fet ha estat aprofitar materials i suports ja existents, i ha costat 40.000 ?.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook

Cartellera a Girona

Tots els cinemes de Girona

Tots els cinemes de Girona

Consulta la cartellera a Girona, Salt, Olot, Ripoll, Platja d'Aro i Salt. Tot el cinema de Girona

 
Enllaços recomanats: Premis cinema