El cantautor nordamericà Bob Dylan va rebre ahir a Estocolm el diploma i la medalla del premi Nobel de Literatura, gairebé quatre mesos després de la cerimònia d'entrega dels guardons, a la qual no va assistir. Diversos membres de l'Acadèmia Sueca, entre ells la seva secretària permanent, Sara Danius, i el seu predecessor, Horace Engdahl, així ho van confirmar a la televisió pública sueca quan entraven a un dels dos concerts que el músic ofereix aquest cap de setmana a la ciutat. Tal com s'esperava, l'entrega va tenir lloc en la intimitat i sense la presència dels mitjans de comunicació.

Trobada de petit format

Aprofitant la seva estada a la capital sueca, l'organització havia acordat entregar-li el guardó en una trobada «petita i íntima» i sense càmeres de cap tipus, seguint els desitjos del cantautor, de 75 anys. Ara, l'Acadèmia espera rebre més endavant i gravat el discurs d'acceptació, cosa que ja ha succeït en anteriors ocasions.

Dylan va ser distingit amb el Nobel el passat 13 d'octubre, per crear «noves expressions poètiques dins de la gran tradició de la cançó nord-americana». L'elecció va generar un gran debat, ja que era la primera vegada que el Nobel s'entregava a un cantautor.