El segon cap de setmana del Festival Strenes presentava un dels grups més esperats pel públic: Blaumut. Després de dos anys sense presentar disc, aquesta formació va portar a l'Auditori de Girona Equilibris, el seu tercer treball.

Les poques entrades que quedaven per a aquest concert es van acabar durant la setmana i Blaumut va omplir les 1.200 localitats de l'aforament. Un concert que no va decebre i que va servir per presentar les noves cançons com 21 botons o la que dona nom al disc Equilibri. Uns temes que Blaumut va combinar amb altres clàssics com Pa amb oli i sal, una de les més aplaudides o Bicicletes, que va fer aixecar el públic.

Aquest nou disc és el primer que la banda no s'autoprodueix. En aquest cas ha estat el segell Música Global l'encarregat de fer-ho amb Marc Parrot al capdavant. Un disc que, com reconeix el guitarrista i vocalista de Blaumut, Xavi de la Iglesia, incorpora molts més elements elèctrics respecte als altres dos. En aquest sentit, de la Iglesia ha explicat que Parrot els ha «ajudat molt» i comenta que «s'hi nota la seva aportació».

De la Iglesia ha coincidit amb el violinista del grup, Vassil Labrinov, a reconèixer que Equilibri és un disc «més madurat» que «beu dels altres dos àlbums». Amb tot, destaca que en cap de les tretze noves cançons s'escolta el tradicional xiulet que sí que estava present en els altres àlbums.

Èxit d'assistència

El cartell d'entrades exhaurides que va penjar Blaumut aquest dissabte és habitual en la resta d'espectacles de l'Strenes. Abans de començar el festival les entrades ja s'havien acabat en la meitat de les actuacions. El primer a quedar sense localitats, com sol ser habitual, va ser el concert que se celebra a les escales de la Catedral de Girona, que posa el punt final al festival, i que aquest any faran Els Amics de les Arts.