Si un chambao és una improvisada tenda de campanya per a protegir-se del sol o el vent de tarda a la platja, usada sovint la nit de Sant Joan, el festival Sons del Món no pot tenir més encert.

El festival ha anunciat un concert molt especial i que es preveu multitudiari a la platja d'Empuriabrava la nit del 24 de juny, l'endemà de la revetlla de Sant Joan, amb Chambao, i ara s'ha confirmat que l'entrada serà de franc.

El concert gratuït, al so de les onades i sota les estrelles, serà a més el comiat de Chambao abans que el projecte de María del Mar Rodríguez passi a anomenar-se LaMari. Chambao presentarà el seu darrer treball, Nuevo ciclo, nominat als Grammy Llatins del 2016, un treball produït pel prestigiós Eduardo Cabra, responsable de la música de Calle 13.

La festa començarà a les 22.30 hores i també comptarà amb l'actuació de la banda de flamenc i rumba catalana Merkado Negro.

Aquest serà l'espectacle més mediàtic i tumultuós d'un festival que té el seu pedigrí en el maridatge de música i vins als cellers de l'Empordà, en concert de petit format, gairebé en intimitat, a més d'alguns altres de gran format en recintes a l'aire lliure com la Ciutadella de Roses.

Una ambiciosa programació

Enguany, el festival presenta la programació més ambiciosa de la seva història, amb els noms ja anunciats de Tom Jones, Estrella Morente, Rosana, Bustamante, Txarango, Gertrudis i Els Amics de les Arts en la programació de gran format.

Pedro Guerra, Ramon Mirabet, Judit Neddermann, Paula Valls, Maria Arnal i Marcel Bagés actuaran en la programació de petit format als Concerts entre vinyes.

Segons informació facilitada pels organitzadors, a hores d'ara els concerts de Tom Jones, Txarango i Gertrudis ja han venut la meitat de l'aforament, i Ramon Mirabet i Pedro Guerra estan a punt d'exhaurir les entrades als Concerts entre vinyes.