11 de novembre de 2017
11.11.2017
Diari de Girona

Tanca l'Arinco després de 56 anys i Palamós queda orfe de cinema

La sala de projeccions de pel·lícules donava feina a 6 treballadors a l'hivern, que passaven a ser 10 a l'estiu

11.11.2017 | 01:14
Els accessos a l'Arinco, en una imatge d'arxiu.

El cinema Arinco de Palamós ha tancat les portes i ha deixat una de les capitals del Baix Empordà sense projeccions de pel·lícules. La sala es va inaugurar el 1961 i formava part d'un complex que també incloïa la discoteca Roseto i el bar Mònica. Aquest darrer és l'únic que queda en funcionament.

Lluïsa Xarnach, responsable de l'Arinco, ha explicat que el tancament ha arribat per «cansament». El 2014 va tancar l'altre cinema de Palamós, el Kyton, de manera que la ciutat ha quedat sense projeccions cinematogràfiques.

El tancament de l'Arinco deixa sense feina els sis treballadors que tenia a l'hivern, i que a l'estiu passaven a ser 10 treballadors. Els responsables de la sala han assegurat que a hores d'ara no tenen cap projecte i que el local quedarà simplement tancat.

Ara mateix es treballa en el desmantellament del cinema. Alguns veïns s'han acostat a la sala per interessar-se pels motius que han portat els responsables al tancament i han lamentat la clausura. «Sap greu arribar al final», ha lamentat Lluïsa Xarnach, filla dels promotors de la sala.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook

Cartellera a Girona

Tots els cinemes de Girona

Tots els cinemes de Girona

Consulta la cartellera a Girona, Salt, Olot, Ripoll, Platja d'Aro i Salt. Tot el cinema de Girona