El compositor de Vinaròs Carles Santos (1940) ha mort aquest dilluns en la seva localitat natal als 77 anys d'edat, després d'una llarga malaltia. La Generalitat Valenciana ha lamentat la mort de l'artista, i també ho ha fet l'Ajuntament de Vinaròs, que l'any 2006 va dedicar un carrer del municipi a l'artista.

"

Santos és un destacat músic, compositor, fotògraf, cineasta, escriptor, escultor, i se'l considera un "artista total i genial".

Un comunicat de l'Ajuntament de Vinarós diu: "No podem aquí repassar una trajectòria única i plena de fites variades, reconeguda a tot el món. Sí podem citar alguns dels guardons que va merèixer durant la seva dilatada trajectòria aquest Fill Predilecte de la Ciutat de Vinaròs: el premi Nacional de Música (en la modalitat de composició) del Ministeri de Cultura, els Premis Nacionals de Composició i Teatre de Catalunya, el Premi Ciutat de Barcelona a la Projecció Internacional, la Creu de Sant Jordi, Miquelet d'Honor de la Societat Coral El Micalet de València, Premi Carles Salvador a la trajectòria individual de Maestrat Viu, i fins a 12 Premis Max a les arts escèniques".

El comunicat, difós a les xarxes socials, segueix: "Però avui, a més de glossar l'artista i la seva fecunda obra, volem recordar a l'home, a l'amic, l de Vinaròs que mai va deixar de banda els seus. Des d'aquesta corporació volem donar el més sentit condol a tots els familiars i amics de Carles Santos i expressar, en nom de tots els veïns, el nostre reconeixement a la trajectòria i personalitat d'aquesta figura irrepetible".