El tractament del debat al voltant del vot de les dones en la premsa gironina de l'època republicana (1931-1936) centra el treball elaborat per la periodista banyolina Gemma Busquets, que va guanyar la passada edició de la Beca dels Premis Carles Rahola en la modalitat professional. La presentació es va fer ahir a la seu de la Demarcació de Girona del Col·legi de Periodistes de Catalunya.

L'alcaldessa de Girona, Marta Madrenas, va felicitar Gemma Busquets per la tasca de recerca desenvolupada i ha destacat el «caràcter extraordinàriament i lamentablement vigent» del contingut del treball: «En primer lloc, pel que fa al paper de la dona en la societat, en què encara queda molta feina per fer, i en segon lloc, pel que fa a parlar de democràcia i de república».

En aquest sentit, el president de la Demarcació de Girona del Col·legi de Periodistes de Catalunya, Joan Ventura, va remarcar que el treball «dóna una informació imprescindible d'uns anys molt intensos que ens van aportar moltes coses».