Una llegenda viva de la pintura empordanesa ocuparà aquest any les sales d'exposició de la Torre de Guaita de Sant Sebastià de la Guarda, al terme de Palafrugell.

Les teles de Rodolfo Candelaria, dibuixant i pintor nascut a El Paso (Texas) el 1932 i que des del 1958 viu a Palafrugell, ocuparan amb les seves figures de vells pescadors, dones feinejant i altres escenes costumistes, les parets de pedra de l'antiga torre del segle XV, situada al cim de la muntanya, a tocar de l'ermita i el far de Sant Sebastià, al qual es pot accedir per la carretereta que remunta des de Llafranc, i també des de Palafrugell.

Organitzada pel Museu del Suro, l'exposició Paisatges humans segons Candelaria quedarà inaugurada demà dissabte (19 h) i es podrà visitar durant tota la temporada estiuenca, fins al 14 d'octubre.

Des del Museu del Suro de Palafrugell han recordat que ara fa cinc anys que es va iniciar el projecte Paisatges pintats a Sant Sebastià, per oferir exposicions durant l'estiu d'artistes vinculats amb el paisatgisme i la interpretació del territori.

La pintura de Candelaria ret homenatge al paisatge humà del Palafrugell mariner i s'ha convertit en «una icona de l'Empordanet», informa el museu. Tot i que la seva obra abasta gran quantitat de tècniques i estils, per a l'exposició s'han escollit els paisatges que l'han fet famós, inspirats en personatges i indrets calellencs on l'artista va viure molts anys.

L'obra de Rodolfo Candelaria està connectada amb la pintura mural popular mexicana, especialment amb l'aportació de Diego Ribera. Les seves obres amb homes amb boina i siluetes de gent del mar són presents a col·leccions particulars i públiques i també a l'aire lliure en moltes poblacions de l'Empordanet, com Teresina, escultura en homenatge a les dones del mercat, a Palafrugell.

La visita a l'exposició permet l'accés al terrat de la torre, un punt privilegiat que permet contemplar a vista d'ocell la mar i els pobles del litoral i interior empordanès.