08 de juny de 2018
08.06.2018

Love of Lesbian i Marlango són els caps de cartell del desè Tempo Sota les Estrelles

El festival programa més concerts de migdia i tarda i les actuacions a la plaça dels Jurats no s'allargaran fins més enllà de mitjanit, en un intent d'adaptar-se a horaris europeus · La nova secció 'Talents Tempo' es reserva a gironins emergents

08.06.2018 | 00:17
Foto de família de la presentació del festival.

Love of Lesbian i Marlango són els caps de cartell del desè Tempo sota les Estrelles, el festival d'estiu de Girona que aquest any s'adapta als horaris europeus.

Amb l'objectiu de garantir el descans dels veïns, l'organització ha programat més concerts de migdia i tarda i les actuacions a l'Auditori de la plaça dels Jurats no s'allargaran fins més enllà de la mitjanit.

Com a novetat, aquest 2018 el festival també inaugura una nova secció, el «Talents Tempo», que vol donar l'oportunitat als nous talents artístics gironins per donar-se a conèixer. Aquestes actuacions es faran a l'escenari gratuït del Village, situat al passeig Arqueològic.

El Tempo sota les Estrelles tindrà lloc del 19 de juliol al 12 d'agost.

Love of Lesbian i Marlango compartiran escenaris amb altres artistes com Emmanuel Djob & La Jove Big Band de Girona, el trio de Brooklyn Tortured Soul, els novaiorquesos Lucky Chops o el cantant Halldor Mar.

El Tempo sota les Estrelles girarà al voltant de dos escenaris: l'Auditori (situat a la plaça dels Jurats i on s'hi faran concerts de soul, jazz, swing i pop) i el Village (aquest, al passeig Arqueològic, i que oferirà una programació eclèctica amb pop-rock, blues, jazz, funky, indie i rumba).

El festival marida música i gastronomia i aquest any, com a novetat, incorpora també la Terrassa Tempo: un espai pensat per a grups i trobades d'empresa, on poder fer-hi sopars i, en paral·lel, gaudir dels concerts que tinguin lloc a l'Auditori.

El director del festival, Albert Candela, va destacar ahir en la presentació que aquest 2018 el certamen canvia horaris per adaptar-se als europeus. «Tenim com a prioritari garantir el descans dels veïns; per aquest motiu, hem plantejat una programació amb més concerts de migdia i tarda».

L'horari del Village s'allargarà com a màxim fins a dos quarts de dues de la matinada durant els caps de setmana.

La secció «Talents Tempo» posarà l'escenari a disposició dels nous talents gironins que volen una oportunitat per donar-se a conèixer. La nova secció s'ha impulsat en col·laboració amb l'Ajuntament de Girona, l'Espai Marfà i l'Escola de Música Moderna de Girona.

També s'incorpora el projecte Girls Young Talent, de l'escola de noves arts aplicades Sarriart. Una iniciativa perquè les noies demostrin el seu talent vocal i pianístic a l'escenari del festival.

L'alcaldessa de Girona, Marta Madrenas, va destacar que el Tempo sota les Estrelles «treballa per potenciar la creació i el talent quilòmetre zero amb la promoció de nous talents gironins».

El festival ha llançat la promoció Tempo 10, que ofereix durant una setmana entrades a 10 euros per a tots els concerts (excepte els de Marlango i Tortured Soul).

Durant aquesta dècada, el Tempo sota les Estrelles ha programat 115 concerts als diferents escenaris, un 40% dels quals gratuïts. Més de 300 músics han passat per l'Auditori de la plaça dels Jurats i el Village i, entre els artistes que hi han tocat, cal destacar Andrea Motis i Joan Chamorro, Elena Gadel, Cris Juanico, Llibert Fortuny o Dolo Beltran.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook

Cartellera a Girona

Tots els cinemes de Girona

Tots els cinemes de Girona

Consulta la cartellera a Girona, Salt, Olot, Ripoll, Platja d'Aro i Salt. Tot el cinema de Girona