L'artista bisbalenc Pere Noguera tancarà demà dissabte (20 h) el cicle d'intervencions plàstiques a la caseta elèctrica de la Pletera, de l'Estartit, organitzat pel col·lectiu BUIT Grumolls de Cultura Contemporània i el Bòlit, Centre d'Art Contemorani de Girona, amb la col·laboració de Life Pletera.

Noguera hi presentarà la intervenció Pentagrama vertical-pluja terra líquida-donar la mà acció.

Els organitzadors del cicle han volgut que fos ell qui tanqués la programació, perquè ja el 1992 va realitzar una intervenció a l'espai, de marcat caràcter reivindicatiu, en un context en què la urbanització estava aturada i l'espai urbanitzat, en substitució dels antics aiguamolls, s'estava degradant.

La Pletera és un espai d'alt interès ecològic del litoral del Baix Ter històricament pretès pels inversors immobiliaris, però també defensat pels col·lectius ecologistes.

L'any 1992, l'acció de Pere Noguera va consistir a instal·lar unes humils cadires allà on l'arquitectura del passeig emmarcava l'horitzó i, d'altra banda, col·locar unes pilotes medicinals dalt de columnes o al costat dels ornaments esfèrics de formigó que remataven els giratoris i les baranes.

El programa d'intervencions artístiques a la caseta elèctrica de la Pletera es va iniciar el 19 de novembre de 2016 i s'ha desenvolupat en dos cicles, cadascun dels quals ha comptat amb 5 intervencions.

La iniciativa s'ha relacionat amb l'execució del Life Pletera i amb el projecte d'art contemporani Lloc, memòria i salicòrnies que s'ha desenvolupat en paral·lel a l'execució dels treballs de desurbanització i recuperació de la maresma.

Life Pletera defensa el projecte de Desurbanització i recuperació de la funcionalitat ecològica en els sistemes costaners de la Pletera. És un projecte subvencionat pel programa Life, l'instrument financer de la Comissió Europea.