06 de novembre de 2018
06.11.2018

Miquel Curanta serà el nou director de l'Institut Català de les Empreses Culturals

L'empordanès, soci fundador i director de Ràdio Capital, substituirà Xavier Diaz Vilanova

06.11.2018 | 00:42
Miquel Curanta.

L'empordanès Miquel Curanta, fundador i director de Ràdio Capital, serà el nou director de l'Institut Català de les Empreses Culturals (ICEC). Així ho va acordar ahir el consell general de l'ens a proposta de la consellera de Cultura, Laura Borràs.

Curanta substituirà Xavier Diaz Vilanova, a qui la consellera Borràs ha agraït la feina desenvolupada al capdavant de l'ICEC durant més de dos anys. Borràs va remarcar que Diaz «ha hagut de treballar en circumstàncies molt complicades arran de l'aplicació del 155».

Nascut a Pals l'any 1977, Miquel Curanta té estudis de Comunicació Audiovisual (Escola de Gestió Empresarial de Girona), un postgrau de Gestió i Estratègia en Social Media (ESIC Business School) i un màster en Direcció de Màrqueting i Comunicació (Universitat Oberta de Catalunya). Des de 2008, Curanta ha estat director del club TR3SC.

Anteriorment, entre altres responsabilitats, ha estat soci fundador de la productora Creativa Audiovisual (2006-2008); cap de l'àrea de música del TR3SC (2006); productor i creatiu publicitari a la Cadena SER (2002-2006); sotscap tècnic i cap d'emissions a Ona Catalana (2000-2002); locutor de les emissores del Grup Flaix (1998-2000) i de la Cadena SER a Girona (1996-2000). Curanta també ha estat soci fundador i codirector de Ràdio Capital de l'Empordà i soci fundador d'Empordanet Televisió (1998-2007).

L'ICEC assessora i acompanya les empreses i els professionals de la cultura dels diferents sectors: les arts escèniques, les arts visuals, l'audiovisual, la cultura digital, el llibre i la música, i posa a la seva disposició ajuts i eines de finançament, així com serveis per a la internacionalització, la capacitació empresarial i el desenvolupament de públics.

L'ICEC també gestiona la Filmoteca de Catalunya, que té per missió recuperar, preservar, catalogar i restaurar el patrimoni fílmic i documental, i difondre la cultura cinematogràfica, amb una atenció especial a la producció i la cultura cinematogràfica catalana.

A més, l'ICEC és patró i membre fundador de la Fundació Sitges Festival Internacional de Cinema de Catalunya, membre del consell d'administració i representant de la Generalitat de Catalunya de FiraTàrrega, soci del Parc Audiovisual de Catalunya, participa també com a soci protector d'Avalis i és membre fundador del Consorci del Pla de rehabilitació i equipament de teatres de Barcelona.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook

Cartellera a Girona

Tots els cinemes de Girona

Tots els cinemes de Girona

Consulta la cartellera a Girona, Salt, Olot, Ripoll, Platja d'Aro i Salt. Tot el cinema de Girona