El Museu del Louvre va batre el 2018 el rècord mundial de visites a un museu amb 10,2 milions de visitants, un 25% més que els rebuts durant 2017, segons va indicar ahir la institució a través d'un comunicat. La xifra més alta de visitants que havia rebut la pinacoteca parisenca era de 9,7 milions el 2012, any que en l'es va inaugurar el departament d'Art Islàmic i es van presentar exposicions sobre Leonardo da Vinci i Rafael.

L'augment de visitants reflecteix la recuperació del turisme a França i, en concret, a París, i també està relacionat amb l'exposició Delacroix (1798-1863), una mostra emblemàtica que ha atret a un gran nombre de visitants.

El museu va rebre el 2017 un total de 8,1 milions de visitants, un 10% més que l'any anterior, després dels descensos que s'havien registrat en 2015 i 2016 pels atemptats terroristes. Per 2019, el Louvre està llançant propostes, esdeveniments gratuïts i festius com les obertures dels dissabtes a la nit, que se celebraran el primer dissabte de cada mes.

Pel que fa a la procedència dels visitants, ha augmentat significativament el nombre de visitants estrangers, principalment dels Estats Units, la Xina, Brasil i alguns de la Unió Europea com Espanya, Alemanya, Itàlia i el Regne Unit.

El públic francès va pujar fins als més de 2,5 milions de visitants durant 2018. A més, el museu va rebre uns 565.000 escolars com a mostra de l'aplicació de la política d'd'educació artística i cultural del museu. Més de la meitat dels seus visitants tenen menys de 30 anys i gairebé una cinquena part menys de 18 anys.

El president i director del Louvre, Jean-Luc Martinez, s'ha mostrat «encantat» que el museu sigui «tan popular» i ha assenyalat que el seu objectiu no és atraure més visitants sinó «oferir millors condicions de visita», amb una millora de la senyalització i les infraestructures.