La consellera de Cultura, Laura Borràs, ha reiterat el seu compromís a renovar els membres del CoNCA de manera "imminent" però ha advertit que el problema de l'ens és "més profund i ve de més enrere".

En resposta a una pregunta en sessió de control del diputat socialista Rafel Bruguera, la consellera ha afirmat que el Consell no ha pogut desplegar el programa marc ni el contracte programa tot i la "màxima implicació" dels seus membres. Bruguera ha assegurat que es "resisteix a creure" que l'estratègia del Govern sigui que el CoNCA quedi "liquidat per inanició" i ha anunciat que presentaran una proposició de llei de lectura única per resoldre-ho.

"A vostè li preocupa el què és més urgent, el qui, a mi el què és important, per fer què", li ha respost Borràs.

Per Bruguera, la situació del CoNCA afecta ja el "quòrum necessari" prendre acords vàlids, perquè requereix, com a mínim, de la presència de quatre dels seus membres, inclosa la presidència. Des de finals de gener només hi ha tres dels set membres.

"El culpable és la deixadesa de funcions del president de la Generalitat, que pot abocar el Consell a la seva desaparició de facto", ha reblat, alhora que recorda que fa més d'un any que els partits ja van posar noms de consellers sobre la taula.

Borràs, que ha assegurat que no comparteix l'anàlisi, afirma que els grups de treball creats al Parlament han conclòs que "calia continuar reflexionant sobre CoNCA" i ha demanat treballar amb "consens".