La importància de ser Frank

Autoria: Oscar Wilde. Direcció: David Selvas. Traducció:Cristina Genebat. Interpretació: Laura Conejero, Mia Esteve, Paula Jornet, Jaume Madaula, Paula Malia, Norbert Martínez, David Verdaguer. Composició musical: Paula Jornet. Teatre Municipal de Girona. 15 de febrer.

Un divertiment amb diàlegs esmolats, interpretacions esplèndides i un regust de musical desimbolt amb aires de La la land és dels millors antídots per fer passar coll avall una setmana d'emocions fortes, polítiques i judicials. Ho van poder comprovar divendres els espectadors del Teatre Municipal de Girona, que van fruir de valent amb la versió de La importància de ser Frank de David Selvas, Cristina Genebat i La Brutal.

La comèdia d'Oscar Wilde sobre la hipocresia de l'alta societat victoriana es trasllada aquí a un temps atemporal, proper i llunyà alhora, i es revesteix de música pop i un ambient lluminós i naïf per a fer del muntatge una festa, fins i tot en la transició entre escenes. Tota una bombolla de bones vibracions a l'escenari.

La versió del text, lliure i plena de ritme, llueix encara més gràcies a l'elenc, on destaca la mala bava de la Lady Bracknell de Laura Conejero i la química entre els Franks -David Verdaguer i Miki Esparbé- i les Paules -Malia i Jornet, que s'ha encarregat també de la composició musical. Els secundaris Mia Esteve i Norbert Martínez, que fa doble paper amb bateria inclosa, tampoc es queden enrere amb el número de la melmelada, una de les escenes més sucoses d'un espectacle en què tothom menteix i, francament, l'espectador ho agraeix.