José Antonio Manzano, cantant de heavy metal i rock dur barceloní, ha mort a Basilea als 60 anys després de diversos anys de lluita contra el càncer.

"Desafortunadament, José Antonio Manzano va perdre la seva lluita contra la malaltia i se'n va anar en pau aquesta nit. Mai t'oblidarem. Sempre viuràs per a nosaltres en la teva música", confirma un breu comunicat en el seu perfil oficial de Facebook recollit per Europa Press.

Manzano va ser membre de Banzai, Cómic o Tigres de Oro entre altres bandes. Des de finals dels anys vuitanta també va fer carrera en solitari paral·lelament a altres projectes.

El seu últim disc va veure la llum el 2017, però la seva presentació es va veure truncada per la recrudescència d'un càncer de còlon amb el que ja portava temps lluitant i que ell va fer públic mitjançant un missatge a través de les xarxes socials i mitjans de comunicació especialitzats.

El passat 1 de març ell mateix anunciava que el TAC al qual s'havia sotmès "va sortir malament". "Els tumors han crescut, la quimio no em fa efecte. M'han tret 1,6 litres de líquid dels pulmons i també tinc a l'abdomen", deia llavors.

I encara rematava: "Divendres començaré una teràpia nova, BRAF, amb anticossos, que en el millor dels casos funcionarà uns mesos, després em quedarà una nova quimio, però ja en pla últim recurs. La veritat és que pinta malament, no vull enganyar a ningú. Mentre pugui portar una vida digna, seguiré lluitant, això segur".