15 de maig de 2019
15.05.2019
Diari de Girona

Competència autoritza la compra del Grup Zeta per Prensa Ibérica

Llum verd en primera fase i sense condicions a l'operació per la qual la companyia que presideix Javier Moll adquireix la totalitat del Grup Zeta · Prensa Ibérica es converteix en el segon grup de premsa diària impresa d'informació general tant a Catalunya com en el conjunt d'Espanya

15.05.2019 | 00:51
Competència autoritza la compra del Grup Zeta per Prensa Ibérica

La Comissió Nacional dels Mercats i la Competència (CNMC) ha donat el vistiplau a la compra del Grup Zeta per part de Prensa Ibérica. L'expedient va ser presentat a l'organisme el passat 17 d'abril, data en què Javier Moll, president de Prensa Ibérica, i Antonio Asensio Mosbah, president del Grup Zeta, van arribar a un acord definitiu i van signar a Barcelona el contracte de compravenda d'accions.

Amb la incorporació dels actius del Grup Zeta, Prensa Ibérica esdevé, segons l'anàlisi de mercat que recull la resolució de la CNMC, en «el segon operador en àmbitnacional» de premsa diària impresa d'informació general, amb una quota en volum del 16,31% del mercat. Se situa per darrere de Vocento i per davant de Prisa, Unitat Editorial i Godó.

El grup es consolida com el primer grup de comunicació de la Comunitat Valenciana, on aconsegueix una quota conjunta de mercat del 46,6%. A Catalunya, Prensa Ibérica esdevé, amb el 27% de quota, el segon operador.

L'autorització de la CNMC permet a Prensa Ibérica incorporar El Periódico de Catalunya, El Periódico de Aragón, El Periódico de Extremadura, La Crónica de Badajoz, Córdoba, Mediterráneo, Sport i La Grada, que s'uneixen a la xarxa de disset diaris regionals i locals, entre els quals hi ha Diari de Girona, Regió 7, Empordà, Faro de Vigo, La Provincia, Levante-EMV, La Nueva España o Información.

L'operació suposa a més la incorporació a Prensa Ibérica de dotze revistes especialitzades: Woman, Cuore, Rumore, Viatjar, Stilo, Autohebdo Sport, Port, Digital Camera, Cartoon Network, Disney Channel, Neox Kidz i Like!

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook

Cartellera a Girona

Tots els cinemes de Girona

Tots els cinemes de Girona

Consulta la cartellera a Girona, Salt, Olot, Ripoll, Platja d'Aro i Salt. Tot el cinema de Girona