29 de juny de 2019
29.06.2019
Diari de Girona

Mor Priscilla Cohn, vídua de Ferrater i Mora

La filòsofa nord-americana va col·laborar intensament amb la Càtedra de la UdG

29.06.2019 | 18:31
Mor Priscilla Cohn, vídua de Ferrater i Mora

El passat dijous a la tarda va morir Priscilla Cohn Ferrater Mora, vídua del professor Josep Ferrater i Mora, a la seva residència de Villanova, Pensilvània (Estats Units). Igual que el seu marit, Priscilla Cohn era filòsofa i una gran defensora dels drets dels animals, tema tracta en aquesta entrevista al Diari de Girona el 2012.

Tal com recorda Josep M. Terricabras, director honorari de la Càtedra Ferrater Mora, malgrat la llunyania, la Professora Cohn «va contribuir sempre amb decisió i generositat a impulsar les activitats de la Càtedra».

La Càtedra Ferrater Mora va ser la primera càtedra que es va crear a Girona, l'any 1989, quan, de fet, encara no estava ni constituïda la Universitat de Girona i al llarg d'aquests anys s'ha consolidat com una institució de referència en el camp del pensament al nostre país. Segons Terricabras, «la col·laboració de Priscilla Cohn va resultar clau, per exemple, perquè la UdG pogués acollir amb èxit la biblioteca i els papers privats i acadèmics del seu marit, un dels intel·lectuals catalans a l'exili més importants.

Havia fet la seva tesi doctoral sobre Heidegger i durant molt anys va ser docent de filosofia a la Universitat de Pensilvània. Va escriure articles i llibres en anglès i castellà sobre els animals, el medi ambient i problemes ètics, així com sobre filòsofs contemporanis i història de la filosofia.

El seu llibre "Ètica aplicada (1981)", escrit conjuntament amb el seu marit, tractava de qüestions llavors pioneres de l'ètica aplicada i feia una defensa, per primera vegada en la literatura castellana, dels drets dels animals.

La seva mort coincideix amb la imminent publicació de la versió en línea del Diccionario de Filosofia de Ferrater Mora, que ella mateixa havia desitjat i promogut perquè li feia una il·lusió molt especial.

En paraules de Terricabras, «la Càtedra Ferrater Mora la trobarà molt a faltar. Els seus amics estem de dol».

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook

Cartellera a Girona

Tots els cinemes de Girona

Tots els cinemes de Girona

Consulta la cartellera a Girona, Salt, Olot, Ripoll, Platja d'Aro i Salt. Tot el cinema de Girona