Edicions 62 acaba de publicar, per primera vegada, tots els llibres de poesia de Carles Riba, incloent-hi dos que van quedar inèdits, un de la seva joventut i un altre inacabat, dels últims anys de la seva vida, al costat de tots els comentaris que va deixar de les seves lectures, en cartes o assajos.

Amb edició de Jordi Malé, el volum conté els set llibres de versos que Riba va publicar en vida: Primer llibre d'estances (1919); Segon llibre d'estances (1930); Tres suites (1937); Elegies de Bierville (1943); Del joc i del foc (1946); Salvatge cor (1952) i Esbós de tres oratoris (1957). Així mateix, s'afegeix una recopilació de poemes dels seus primers anys i un conjunt últim que va deixar inacabat i que guardava en una carpeta titulada Poemes, segons informa l'editor Jordi Cornudella, que remarca que l'edició ha anat a càrrec de Malé, un filòleg, màxim especialista en l'obra del poeta barceloní.

Per a Cornudella, Malé ha establert «un text depuradíssim, fruit de la comparació de totes les edicions de cada poema i de la valoració de l'última voluntat del poeta respecte a cadascun dels seus textos, una edició que ofereix les màximes garanties al lector».

A la vegada, considera que la «principal aportació» de l'obra és que «per primera vegada es recullen tots els comentaris que Riba va deixar escrits de cadascun dels seus poemes, tant les anotacions per a lectures públiques com les referències en assajos o en cartes enviades a amics i col·laboradors». Segons Cornudella, malgrat la fama que té de ser «un poeta difícil», Riba «no va ser mai un poeta intencionadament fosc», al contrari, «fer-se entendre sempre va formar part del seu projecte literari i, molt sovint, a més els seus comentaris ens ajuden a llegir millor els seus poemes». L'última edició de la poesia completa de Carles Riba data de fa més de trenta anys i es trobava des de fa temps esgotada a totes les llibreries.