02 de setembre de 2019
02.09.2019
Diari de Girona

«La millor edició» de l'Acústica supera els 100.000 espectadors

Els concerts de La Pegatina, Fangoria, Zoo i Oques Grasses són els que més gent han reunit

02.09.2019 | 00:41
«La millor edició» de l'Acústica supera els 100.000 espectadors

La 18a edició del Festival Acústica ha tancat aquest cap de setmana superant totes les expectatives de l'organització. Aquest any s'han superat «de llarg» els 100.000 espectadors en la que ha estat l'edició en què més gent s'ha congregat. Els concerts de La Pegatina de dijous a la nit, el d'Oques Grasses divendres al vespre i el de Fangoria de dissabte han estat els més multitudinaris. «Ho anem dient, però la realitat és que anem creixent cada any des d'en fa quatre o cinc, quan sembla que no pot venir més gent», va explicar ahir el director del festival, Xavi Pascual. Des de l'organització també van destacar el fet que s'ha aconseguit posicionar els artistes catalans al nivell dels estatals. «Són vasos comunicants. Mentre la indústria musical en català funcioni, el festival seguirà la seva bona línia», va reblar Pascual.

En aquest sentit, el director va voler posar èmfasi en el fet que a l'Acústica d'aquest any s'han pogut veure 37 espectacles d'artistes catalans dels 40 programats. «Com a relat de país és molt important que els artistes catalans portin aquesta gentada en el que ja és el tercer festival en nombre de convocatòria», va detallar Pascual.

El final de festa va estar pensat per als més petits dins del marc de l'Acustiqueta, una novetat d'aquesta edició en què l'Acústica ha complert la majoria d'edat. Heavy per Xics va estrenar ahir a la tarda l'escenari principal de la Rambla Nova, abans que l'Acústica tanqués la seva 18a edició amb el tradicional i divertit concert de l'Orquestra Di-versiones, que lamentablement va quedar deslluït per la pluja que va caure al llarg de la tarda a Figueres.

L'organització també va voler posar de relleu la bona acollida que han tingut algunes iniciatives com una barberia al carrer, a més de les food trucks que han omplert cada dia els carrers de la capital empordanesa. En aquest sentit, Pascual va explicar que totes les novetats que apareixen cada any «estan molt pensades». «Nosaltres recorrem aquests carrers cada dia, els trepitgem i sabem si hi encaixarà o no», va assenyalar.

Un dels principals motius d'orgull de Pascual és el fet que l'Acústica «no nota el desgast» de les edicions i que segueixi creixent. «Aquest any ens havíem fixat arribar als 100.000 i ho hem superat amb escreix. Per a nosaltres, això és molt important», va explicar.

Pascual recorda que molts festivals de llarg recorregut al final acaben baixant i, en canvi, a l'Acústica és constant el creixement positiu. «Aquest fet té molt de mèrit, i la programació que es fa cada any és per superar la participació de l'edició de l'any anterior», va concloure ahir el director del festival. Per tal de seguir creixent, Pascual aposta perquè el festival segueixi oferint coses noves i així el visitant tingui la sensació que «li han quedat coses per fer» durant els quatre dies que dura. «Aquesta és la línia a seguir», va sentenciar.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook

Cartellera a Girona

Tots els cinemes de Girona

Tots els cinemes de Girona

Consulta la cartellera a Girona, Salt, Olot, Ripoll, Platja d'Aro i Salt. Tot el cinema de Girona