El canvi de format dels Premis Literaris de Girona, que ha fet coincidir l'entrega dels guardons amb l'arribada de les obres premiades a les llibreries, ha agradat «a llibreters i lectors», segons la presidenta del Gremi de Llibreters de Girona, Carme Ferrer.

«Amb el canvi de format, els autors i els lectors han pogut compartir impressions des de la mateixa gala», apunta la llibretera de la llibreria Empúries de Girona, que explica que el gremi va vendre forces exemplars durant l'entrega dels Premis Literaris de Girona i els escriptors ja els van poder signar allà mateix.

«És positiu que el llibre arribi a les llibreries quan se'n fa més promoció i no uns mesos més tard, perquè això afavoreix que no es refredi l'ambient. El lector sent a parlar de les obres premiades i no ha d'esperar gens per poder-les tenir a les mans», detalla.

En el primer dia de venda de les obres premiades enguany, autors com la guanyadora del premi Prudenci Bertrana de Novel·la, Montse Barderi, per La memòria de l'aigua, van fer ahir al matí una ruta per diversos establiments gironins, com la mateixa Empúries, Les Voltes, la llibreria 22, can Geli, l'Abacus i Calmot, per signar exemplars dels seus llibres.