El grup Guardians-LGP es dissol. Amb una nota a les xarxes socials ho acaben d'anunciar. També la cancel·lació d'una gira prevista pel 10è aniversari de la banda que l'equip de Guardians i SBD Management estaven preparant. Aquest anunci està vinculat a la mort, el passat 3 de gener, del mític bateria Martín Rodríguez.

A la nota expliquen: «Venint d'on veníem no era fàcil, i vam tenir l'honor de crear un projecte humil, sincer i amb molta il·lusió, sense pressions i fent el que volíem fer, fet a mida per nosaltres tres; i ara que ens ha deixat en Martín és impossible i impensable seguir sense ell; o tots tres o res». Afegeixen que «han sigut deu anys apassionants de Guardians-LGP amb que, juntament amb familiars, tècnics, backliners, producció, premsa i management, s'ha forjat una família molt gran al nostre voltant».

Després de deu anys, la formació deixa tres discos, un centenar de concerts, quatre videoclips oficials, més de quatre-centes entrevistes. També destaquen haver estat finalistes a millor disc heavy premis MIN, CD's venuts per tot el món «i sumar un munt de records i amistats». Clouen la nota assegurant que« només podem donar les gràcies a tots els herois del rock per la vostra entrega i el vostre escalf».