Ethno Catalonia, la residència artística i festival folk internacional de Banyoles, celebrarà la cinquena edició del 10 al 19 de juliol, una setmana més tard del que és habitual. Les inscripcions ja estan obertes i els músics menors de 30 anys que hi estiguin interessats s'hi poden apuntar fins a finals d'abril omplint un formulari al web de JM Catalunya.

Més de 5.000 persones van participar en les activitats de l'Ethno l'any passat, en la seva edició amb el nombre més alt de països representants, aconseguint per primera vegada reunir a la capital del Pla de l'Estany músics dels cinc continents.

El campus reuneix desenes de joves músics d'arreu del món per conèixer música folk i tradicional de diversos països tot treballant un repertori multicultural que s'ensenyen els uns als altres amb la coordinació dels directors artístics.

A banda de l'estada a Banyoles, on oferiran concerts cada dia, els participants al campus formaran part d'una orquestra que actuarà en una gira final per diversos festivals.