Noranta-nou obres de 86 autors concorreran a la 56a edició dels Premis Recvll, que s'entreguen diumenge a Blanes. El jurat, presidit per l'escriptora gironina Maria Mercè Roca, ha hagut de valorar quaranta obres per a la categoria de narrativa, trenta de poesia, cinc de periodisme i tretze de teatre, unes xifres similars a les d'anys anteriors, segons Salvador Roca, president de l'Associació de la revista Recvll, que organitza els guardons. Roca, que va guanyar el premi de narrativa al 86, va destacar la importància dels guardons perquè «empenyen i ajuden a continuar escrivint».

A més, el president de l'entitat organitzadora va valorar el fet que, a més de la dotació econòmica -en total, 7.600 euros- inclouen la publicació, evitant «un pelegrinatge» per a les editorials.

Pel que fa a la procedència dels autors, la majoria són de les comarques de Barcelona (47), seguits dels autors de les comarques gironines (14) i de Blanes (5). A més, enguany hi ha quatre persones del País Valencià i tres més de les Illes Balears.

L'entrega de premis consistirà en un acte al Teatre de Blanes amb la presència del president de la Generalitat, Quim Torra. L'acte també servirà d'arrencada per commemorar el centenari del primer número de la revista Recvll, una celebració que també inclourà una exposició al juny i un llibre.