El festival Primavera Sound 2020 va anunciar ahir que canvia la seva data de celebració a causa de l'epidèmia de coronavirus i es farà del 26 al 30 d'agost. Davant l'estat d'alarma decretat pel Govern i les restriccions imposades per les autoritats per intentar contenir la propagació de la COVID-19, l'organització del festival, que s'havia de celebrar del 4 al 7 de juny, ha decidit traslladar de dates la que serà la seva 20a edició.

Una edició d'aniversari

Massive Attack, The National, Lana de Rey, The Strokes i Iggy Pop són algunes de les bandes que han d'actuar al Primavera Sound 2020, que enguany celebra els seus vint anys de vida. La cita també havia de reunir estrelles nacionals com C. Tangana, Bad Gyal o Amaia.

L'organització assegura que emprarà tots els seus esforços perquè el canvi de dates imposat per aquesta crisi sanitària global «alteri en el mínim possible la programació del festival». «Afrontarem això tots junts. Superarem això tots junts. I celebrarem el nostre 20 aniversari tots junts. Us esperem al Parc del Fòrum de Barcelona a finals d'agost. Primavera a l'estiu, per una vegada a la vida», assenyala el Primavera. Els organitzadors subratllen així mateix que en breu oferiran detalls sobre el festival NOS Primavera Sound Porto 2020.

La pandèmia també podria modificar el calendari de molts altres grans festivals clàssics dels mesos d'estiu, com són el Sónar Barcelona, el VIDA, el Cruïlla, el FIB o l'Arenal Sound.