La lectura fa caure parets, amplia horitzons, eixampla camins. Imaginar, aprendre, somiar: divertir-se entre pàgines que deixen empremta. Per als nens, aquest temps de permanència forçosa a casa és especialment delicat, però també ofereix una oportunitat única per estimular les seves inquietuds lectores. El catàleg d'Alba Editorial és ple de títols molt apropiats per a això: des de biografies il·lustrades de personatges extraordinaris fins a fusions de música i literatura, passant per contes plens d'enginy, i originals formes de facilitar el trànsit per territoris complexos com la ciència o el medi ambient. Amb sensibilitat i talent.

La col·lecció Pequeños grandes gestos, per exemple, acull llibres il·lustrats per familiaritzar-se amb valors com la tolerància, la justícia i la convivència, animant els nens mitjançant l'exemple a convertir-se també en protagonistes de la seva pròpia història, a lluitar pel futur del planeta o a treballar per ser una d'aquestes persones que han contribuït a transformar i ampliar el nostre món.

De complement ideal, títols tan originals com Los premios de la gente, un homenatge a aquestes persones que, al llarg dels temps, i per tot el món, han fet contribucions sorprenents a la ciència, l'art, l'esport i la música, guardons per a activistes que han defensat el que era just, i trofeus per als pioners que han obert camins, explorant nous territoris i noves idees. El plantejament és audaç: cinquanta persones de diferents èpoques de la història estan assajant els seus discursos. Són a punt de rebre un premi que honora les seves famoses aportacions a la humanitat. Qui guanyarà el guardó a la saviesa? Qui serà nomenada la dona de l'espai? I qui es portarà el premi a el creador de premis?

Per descomptat, hi ha espais per a la sensibilitat en estat pur: La media luna y las estrellas és un llibre-disc de la cantautora Susu que connecta l'univers dels nens amb l'adult. Mundo y niña mariposa, de la mateixa autora, explica la increïble història de l'audaç nen Mundo i un ésser màgic que l'alerta del perill que corren les sorprenents papallones monarca per culpa de l'home.

La col·lecció Pequeña & Grande, també traduïda al català, recorda els èxits de grans figures de l'activisme (Greta Trunberg oMartin Luther King), l'art (Frida Kahlo), la literatura (Astrid Lindgren), la música (Bob Dylan) o la ciència (Marie Curie).

La col·lecció CuentosVintage alberga obres exquisides com El viento de marzo o Verónica. I com no rendir-se a l'encant de joies com La niña más pequela de toda la escuela (Millor àlbum il·lustrat 2018 per l'associació de Llibreries de Madrid) o El cuadro, una història sorprenent que anima els nens a reflexionar sobre el significat, el valor i el sentit dels seus dibuixos, al mateix temps que els descobreix el dia a dia d'un gran museu d'art contemporani.