L'Ajuntament de Sant Feliu de Guíxols garanteix que hi haurà 58a edició del Festival de la Porta Ferrada «sigui com sigui». El regidor responsable del certamen, Josep Saballs, assegura que de moment la programació es manté «tota intacta». Sí que admet, però, que consistori i organització treballen «intensament i de manera discreta» per afrontar les afectacions que el coronavirus pugui tenir. Per una banda, perquè artistes internacionals poden cancel·lar gires arran de la Covid-19. I per l'altra, perquè caldrà veure com afrontar «a nivell de costos, catxets i entrades» les possibles limitacions d'aforament. Simple Minds, Ben Harper, Jamie Cullum, Kool and The Gang o Paul Weller són alguns dels caps de cartell d'aquesta edició.

En declaracions a Ràdio Sant Feliu, el regidor va admetre ahir que, ara per ara, la prioritat passa per l'emergència sanitària davant del coronavirus. Però també va afegir que, en paral·lel, s'ha de mirar cap a «mitjà termini» perquè tothom espera que, amb l'arribada de l'estiu, «deixem enrere aquest malson» i la gent pugui gaudir de la platja i de les dues cites culturals més importants de l'any al municipi: el Festival de la Porta Ferrada i l'exposició temporal de l'Espai Thyssen.

Josep Saballs va explicar que, ara per ara, la programació de la 58a edició del certamen es manté «tota intacta». També, amb les entrades a la venda. I que no ha canviat res d'ençà de finals de febrer, quan es va presentar oficialment tot el cartell del festival.

Per acabar, Josep Saballs diu estar «convençut» que aquest estiu hi haurà «música» a Sant Feliu de Guíxols i a Porta Ferrada. «No voldria fer una travessa errada, no m'agradaria dir un número; estic convençut que tindrem actuacions destacades», va afegir, deixant entendre que d'anul·lacions, n'hi haurà. El regidor, però, sí que va recordar que la ciutat té espais que permeten «reformular» aforaments i poder «encabir» diferents tipus d'espectacles. «Però sí que vull traslladar que tindrem 58 edició i que anem camí dels 60 anys» va concloure el regidor.