La companyia de dansa clàssica Houston Ballet ha decidit cancel·lar la temporada 2019-2020 i anul·lar les actuacions previstes per aquest estiu en el marc de la gira internacional del seu 50è aniversari per la crisi del coronavirus. La formació havia de ser enguany la protagonista de la inauguració del 34è Festival Castell de Peralada amb dues actuacions.

El festival va iniciar ahir mateix la devolució automàtica de l'import de totes les entrades comprades anticipadament al web del festival i mitjançant altres canals oficials. Per a qualsevol aclariment o informació addicional, es podrà contactar amb la taquilla del festival a través del correu electrònic oficial taquilla@festivalperalada.com.

Així mateix, després que el govern espanyol hagi fet públic el calendari per al desconfinament, tot i que la celebració de concerts en espais com els del Castell de Peralada encara és incerta, l'organització del festival té previst decidir el futur de l'edició de 2020 la setmana vinent.

L'organització del certamen ha indicat que espera poder donar informació precisa. Existeix també el temor que altres artistes internacionals que estava previst que passessin aquest estiu per la cita empordanesa també acabin cancel·lant les gires. Entre els artistes que havia anunciat el festival hi ha Jonas Kaufmann o Rufus Wainwright.

Un espectacle doble

Capitanejat pel prestigiós coreògraf australià Stanton Welch, el Houston Ballet havia de debutar a Catalunya les nits de el 2 i 3 de juliol, coincidint amb la inauguració de la 34 edició de Festival Castell de Peralada, amb un doble programa.

La gira de la companyia havia d'arribar a Peralada després de passar pel Festival de Danza de Oviedo (20 de juny) i també pel Teatros del Canal de Madrid (del 24 al 28 de juny) amb l'espectacle Sons de l'Âme.

Definida com una companyia de dansa clàssica d'estil coreogràfic divers, es presentava al festival empordanès amb el seu espectacle Triple Bill, que inclou diverses coreografies del mateix Stanton Welch, i In Dreams, peça creada per Trey McIntyre amb música de Roy Orbison. L'endemà, dia 3, l'Auditori Parc del Castell havia d'acollir el ballet complet Sons de l'Âme, una coreografia de Welch amb música de Frédéric Chopin, estrenada el 31 d'octubre de 2013 en el Théâtre des Champs Élysées de París al costat del virtuós pianista Lang Lang.