El premi Prudenci Bertrana de novel·la ha rebut 77 originals, 26 més que en la passada edició, quan van ser 51. El premi de novel·la, que compta amb una dotació de 30.000 euros, és de nou el Premi Literari de Girona que congrega més aspirants. En total, 196 obres, 30 més que l'any passat, aspiren a aconseguir algun dels guardons literaris, que s'entregaran el 22 de setembre a l'Auditori de Girona, tot i que a finals de juny ja es coneixeran els guanyadors. L'objectiu d'aquest sistema, que ja es va posar en marxa l'any passat, és que l'endemà del lliurament els llibres guanyadors ja siguin a les llibreries, una opció que va ser molt ben rebuda pel Gremi de Llibreters.

El nombre d'obres que opten al 43è premi Miquel de Palol de poesia -dotat amb 2.400 euros- ha baixat respecte a l'any passat. Aquest 2020 hi ha 70 autors que han presentat els seus treballs en aquesta categoria, 16 menys que l'edició anterior.

Pel que fa al premi Carles Rahola d'assaig, dotat amb 6.000 euros, aquesta edició ha més que duplicat el nombre d'obres presentades, passant de nou a 21 manuscrits. El 35è premi Ramon Muntaner de literatura infantil també ha crescut en participació amb 28 obres presentades, vuit més que el 2019.

El 20è premi Lletra a la millor iniciativa digital té el termini d'inscripcions obert fins al 30 de juliol, mentre que el jurat del premi Cerverí a la lletra de cançó encara està seleccionant les obres.