08 de maig de 2020
08.05.2020
Diari de Girona

El projecte educatiu del Bòlit sobre la identitat, a la xarxa

Demà presenta «En Construcció», el treball de tres artistes amb l'alumnat de tres instituts de Girona i Banyoles

07.05.2020 | 23:11
El projecte educatiu del Bòlit sobre la identitat, a la xarxa

El Centre d'Art Contemporani de Girona, el Bòlit, presenta aquest dissabte a les 12 del migdia, a través de la plataforma Zoom, En Construcció, un projecte inclòs dins la iniciativa Bòlit Mentor per acostar les arts visuals als centres d'educació secundària. Es presentaran les propostes desenvolupades per les artistes Mireia Ferron, Azucena Moya i Ingrid Riera, amb el comissariat de Maria Soler, amb l'alumnat dels instituts Santiago Sobrequés i Carles Rahola de Girona i el Josep Brugulat de Banyoles.

Com que a causa de la pandèmia no es podrà inaugurar l'exposició amb les obres realitzades per estudiants i artistes al Bòlit_PouRodó com estava previst, s'ha reformulat la proposta creant una plataforma virtual per a fer un gran recull d'idees latents en el projecte i que s'aniran desenvolupant, en línia, fins a l'exposició presencial a la tardor.

En aquesta sessió la comissaria i les artistes presentaran aquest mapa visual que segueix construint-se i generant preguntes.


Treballar la identitat

El projecte En Construcció, que analitza el tema de la identitat, s'ha plantejat com un joc de conceptes que s'entrellacen i es complementen. Al llarg dels mesos de residència als instituts, cada una de les artistes ha treballat amb un grup diferent per respondre a la pregunta de «qui soc?» utilitzant l'art com a eina.

Per respondre, cada artista per mitjà de la seva disciplina va proposar un seguit d'exercicis individuals i col·lectius obrint espais de diàleg i de creació.

I el joc va ser precisament un dels pilars de tot aquest treball: conèixer-se i descobrir-se mitjançant l'atzar i la cooperació, creant un ampli ventall de possibilitats, un trencaclosques comú.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook

Cartellera a Girona

Tots els cinemes de Girona

Tots els cinemes de Girona

Consulta la cartellera a Girona, Salt, Olot, Ripoll, Platja d'Aro i Salt. Tot el cinema de Girona

 
 

L'últim El més llegit