L'actor estatunidenc Fred Willard, conegut principalment pels seus papers còmics, va morir el passat divendres als 86 anys per causes naturals a la seva casa de Califòrnia. Willard (1933, Ohio) va dedicar cinc dècades a la tele i el cinema i, amb una extensa carrera cinematogràfica a les seves espatlles, era conegut per pel·lícules molt populars com Very important perros (2000), dirigida per Christopher Guest; el documental This is Spinal Tap (1984), dirigit per Rob Reiner, i per sèries com Tothom estima Raymond (1996) i Modern Family, on feia del conegut Frank Dunphy. També serà recordat com un mestre dels documentals de ficció i el 29 de maig s'estrena a Netflix Space Force, en la qual Willard té també un paper protagonista.

Willard va morir «a la fantàstica edat de 86 anys», segons va explicar la seva filla, Hope Mulbarger, en declaracions a la CNN. «Va seguir fent coses, treballant i fent-nos feliços fins al final. L'estimàvem tant! Sempre el trobarem a faltar», va afegir clarament emocionada.

L'actor, nominat quatre vegades als premis Emmy, va morir dos anys després que la seva esposa, Mary Willard, que va morir als 71 anys d'edat després de 50 de matrimoni.

«Si de mi depengués, no canviaria res mai i ningú moriria. D'altra banda, ningú podria tenir fills i estaríem massa apretats», va dir Willard en una entrevista al New York Magazine l'any 2006. Quan l'entrevistaven, l'actor sempre destacava que fer riure sempre li havia agradat. Era «el pallasso de la classe».

El món audiovisual està de dol

Actors, directors i humoristes han retut homenatge a Willard durant tot el cap de setmana. «Una de les meves frases preferides de totes les pel·lícules la va dir Fred Willard a Very important perros quan un gos atacava la jutge: 'La perseguia com si estigués feta de pernil'. Era un home molt brillant. Elevava el nivell dels programes de televisió en què apareixia. DEP home divertit!», va publicar el director Kevin Smith a Twitter.

Per la seva banda, Jimmy Kimmel va compartir un vídeo de la seva última aparició en directe a la televisió i va afegir: «No hi havia ningú més dolç ni divertit. Vam tenir molta sort de conèixer Fred Willard i trobarem a faltar les seves moltes visites». Steve Martin el definia com el seu «heroi» i recordava el seu treball a Roxanne. «Fred Willard és la persona més divertida amb qui he treballat mai. Era un home dolç i meravellós», va ressaltar l'actor Steve Carell també a Twitter. «Quina sort que tots poguéssim gaudir dels regals de Willard», va piular l'actriu Jamie Lee Curtis.