El nou projecte d'autocinema centrat en pel·lícules de terror que havia de començar la setmana entrant a Lloret de Mar (la Selva), AutoHorror Experience, ha quedat aturat. Els impulsors del projecte, Horror Box (creadors del parc Horrorland) i Focus Experience han explicat que la crisi sanitària ha dificultat la interlocució amb les distribuïdores de diferents països durant els últims dos mesos per tal d'adaptar els drets de les pel·lícules al format de l'acte. Això, sumat a la poca demanda i als elevats costos d'infraestructures, suposava oferir un espectacle que, segons els promotors, no oferia «les característiques» d'un producte que estigués al nivell «que el públic espera».

El projecte s'havia d'estrenar el dijous 9 de juliol amb una sessió dedicada al personal sanitari. Pel que fa a la ubicació, havia de tenir lloc al pàrquing del parc aquàtic WaterWorld, amb una capacitat màxima de 300 vehicles. Tot adaptant el projecte a contrarellotge a les noves restriccions, els organitzadors volien sorprendre el públic amb «una experiència de primer nivell» tant tècnicament com artísticament, però lamenten que, ara com ara, no es pot garantir «a causa de la situació que estem vivint».

A més, el reajustament del calendari ha provocat alts costos d'amortització, que han suposat que alguns dels col·laboradors i institucions redueixin la seva aportació econòmica. D'aquesta manera, Horror Box i Focus Experience aposten per deixar-ho en espera fins que es pugui obrir al cent per cent. L'organització ha mostrat el seu agraïment a tots els usuaris que han «confiat en el projecte» i ja han començat a tramitar les corresponents devolucions i reemborsaments des del departament d'entrades.

Una experiència immersiva

L'autocinema AutoHorror Experience tenia plantejada una experiència immersiva a partir d'un autocinema centrat en pel·lícules de terror amb actuacions en viu. Per sentir l'àudio, els vehicles havien de sintonitzar Ràdio Lloret i la posada en escena es complementava amb una pantalla LED de 120 m2 i un sistema d'il·luminació per crear efectes especials. Entre les pel·lícules programades hi havia Train to Busan, Anarchy. La noche de las bestias, Freddy contra Jason o Cabin in the woods. També es volia comptar amb més d'una trentena d'actors caracteritzats de zombis, monstres i altres personatges de terror per espantar els espectadors durant les emissions.