Dos anys després de llançar Guitarra clàssica (del barroc fins al s. XX), el seu primer disc, la guitarrista gironina Meritxell Pubill Otalora publica ara Guitar Plays Baroque Music, un segon àlbum que consta de peces dels compositors Gaspar Sanz, Johann Sebastian Bach i Fernando Ferrandiere. «Des de sempre he tingut una especial connexió amb la música barroca. Se la defineix com la música dels sentiments i de les emocions que mitjançant els seus contrastos busca afectar i commoure l'oient», afirma la intèrpret gironina.

Aquest àlbum ha pogut sortir publicat aquest estiu, mesos després de la data inicialment prevista, que es va haver de retardar per la pandèmia. Per la situació viscuda amb el confinament i en la lluita contra el virus, Pubill ha volgut retre un petit homenatge al final del disc dedicat especialment al sector dels sanitaris. Es tracta de La contradansa de Los Currutacos, del compositor Fernando Ferrandiere, una peça amb la qual la guitarrista vol agrair l'esforç titànic que al llarg de tots aquests mesos han fet els metges, infermeres i la resta del personal sanitari.

Extensa formació

Nascuda a la ciutat de Girona, Meritxell Pubill es va iniciar en la guitarra clàssica amb tan sols 7 anys, de la mà del seu pare, Joan Pubill Puig, professor del Conservatori Isaac Albéniz. La passió per aquest instrument la va portar a seguir cursant estudis, arribant fins al grau professional. El nivell superior el va cursar a l'Escola Luthier de Barcelona.

Pubill es defineix com a «molt gironina», motiu pel qual les portades dels seus dos àlbums mostren imatges icòniques de la ciutat. Si en el primer disc s'hi podia veure una fotografia de la Catedral, en aquesta ocasió la guitarrista ha volgut homenatjar l'històric parc de la Devesa.