El festival Temporada Alta va haver de posar ahir punt i apart a la seva edició d'aquest any a causa de les restriccions de l'activitat cultural decretades pel Govern de la Generalitat en l'intent de frenar el contagi del coronavirus. I ho va fer deixant un molt bon regust de boca en els espectadors que van presenciar al Teatre Municipal de Girona (se'n feien dues funcions) el muntatge Eva contra Eva, que reuneix el bo i millor de l'escena teatral catalana: Pau Miró s'ha encarregat d'adaptar l'emblemàtica pel·líula All about Eve, de Joseph L. Mankiewicz, Sílvia Munt ha dirigit el muntatge, i en escena apareixen intèrprets tan destacats com Emma Vilarasau, Nausicaa Bonnín, Eduard Farelo, Andreu Benito i Marissa Josa.

Com ja feia l'original, aquesta versió escènica aprofita la confrontació entre dues actrius, una madura (Vilarasau) i una altra més jove (Bonnín), per proposar a l'espectador tot de reflexions sobre el teatre (i el seu futur, en una societat que cada vegada valora més, per exemple, les sèries de televisió), sobre l'ambició (personal i professional), sobre la fidelitat (als companys, a la parella), sobre el respecte (als companys, a la parella, a un mateix), sobre la confiança en un mateix (i la que ens mereixen els altres, i la que ens donen els altres), sobre el relleu generacional, sobre el masclisme (introduïda una mica amb calçador, tot s'ha de dir)...

Ho fa amb un muntatge sobri però efectiu, que es basa sobretot en les interpretacions d'actrius i actors. I és en aquest punt on es fa imprescindible elogiar l'excepcional treball d'Emma Vilarasau, que porta el pes de la funció amb enorme sensibillitat i una intensitat creixent i, molt ben secundada pels seus companys, arriba a un clímax que dóna una mica la volta (i està bé que ho faci) a la proposta original.