21 de novembre de 2020
21.11.2020
Diari de Girona

Ayguadé tanca la trilogia sobre la identitat amb un «Hidden» virtual

L'espectacle s'havia d'estrenar al Canal dijous passat i s'ha hagut de passar a la programació A Distància

21.11.2020 | 00:40
Els ballarins de «Hidden» a l'escenari del Canal.

La coreògrafa Lali Ayguadé tanca la seva trilogia sobre la identitat amb Hidden, un espectacle de dansa que s'havia de representar abans d'ahir al Canal de Salt pel Temporada Alta i que finalment estrena en línia. L'espectacle es pot veure enregistrat al catàleg virtual del certamen per la impossibilitat de trobar noves dates per reprogramar-lo en format presencial, va explicar ahir el director del festival, Salvador Sunyer.

Hidden és la tercera part del triangle iniciat amb Kokoro i que va continuar amb IUanMI, tres projectes «amb una línia molt teatral» i molt centrat en la identitat, pel que ha volgut «treballar molt a partir de les diferències entre els intèrprets», subratlla Ayguadé.

En aquest espectacle hi ha incorporat una cantant, Joana Gomila, i l'actor Piero Steiner, als quals acompanyen quatre ballarins: Anna Alsina, Diego Sinniger, Lisard Tranis i Akira Yoshida.

Junts exploren la història d'una persona que torna a casa «i destapa el seu passat, retrobant les pors i els fantasmes que té dins el cap». En aquest sentit, afirma que «la por està molt present a l'espectacle» i que té alguna cosa en comú amb aquest personatge: «Els dos tornem al passat per tancar un cicle, perquè una trilogia et fa reflexionar sobre el teu treball i el que has fet».

A banda del concepte, Hidden té un altre punt en comú amb els seus antecessors: l'escenografia. A més del plàstic, un element que és molt present a l'escena en tot moment, Ayguadé ha volgut que tots els elements que apareixen a l'escenari provinguin dels seus dos espectacles anteriors.


Estrena sense públic

Aquest és un dels quatre espectacles afectats per les restriccions de les darreres setmanes que ha hagut de traslladar-se a l'apartat virtual del festival, on es podrà veure des de dijous 26 de novembre i fins que s'acabi el certamen al desembre. S'ha enregistrat en dos dies al Canal, sense públic, una situació «molt estranya», reconeixia ahir la coreògrafa i ballarina barcelonina.

Coproduït entre el Teatre Nacional de Catalunya (TNC), el festival TanzBozen i Temporada Alta i integrat dins el projecte transfronterer Pyrenarts, està previst que al març es pugui veure al TNC, llavors sí, amb espectadors a la platea.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook

Cartellera a Girona

Tots els cinemes de Girona

Tots els cinemes de Girona

Consulta la cartellera a Girona, Salt, Olot, Ripoll, Platja d'Aro i Salt. Tot el cinema de Girona