La Fundació Rafael Masó ha rebut el fons documental d'un dels deu germans de l'arquitecte, el pedagog Narcís Masó (Girona, 1890-1953). Promotor de la pedagogia moderna i de l'escoltisme a Catalunya, va ser creador de l'Escola de s'Agaró, un centre privat basat en la pedagogia moderna, al costat de la urbanització que estava construint el seu germà Rafael als afores de Sant Feliu de Guíxols. Masó i la seva dona, Rosa Llunas, mestra especialitzada en el llenguatge per a deficients auditius, la van posar en marxa el 1935 seguint la metodologia de l'Escola Nova, però l'esclat de la Guerra Civil va fer que funcionés només durant un curs.

La donació de la família, que inclou també el llegat de Lunas, està integrat per una vintena de caixes amb la documentació i la biblioteca professional del matrimoni.

Inclou un centenar de llibres, manuscrits, fotografies, correspondència o partitures que aportaran llum sobre l'evolució de la pedagogia abans de la Guerra Civil i les entitats socials i culturals en què es van implicar Masó i Llunas, de l'Escola de s'Agaró a l'Institut de Cultura i Biblioteca Popular de la Dona, passant per l'Associació Protectora de l'Ensenyança Catalana, per exemple.

Quan hagin acabat les tasques de catalogació del fons, la Fundació Rafael Masó en permetrà la consulta a l'arxiu i biblioteca de la tercera planta de la Casa Masó de Girona.