13 de març de 2021
13.03.2021
Diari de Girona

«Lletra i música», un viatge íntim i introspectiu a través de poemes i cançons

El teclista de Txarango Sergi Carbonell, juntament amb el seu pare, l'actor Janot Carbonell, presentaran demà al Teatre de Salt un espectacle que repassa vivències personals i col·lectives dotades d'una intensa càrrega emocional

13.03.2021 | 00:56
Els Carbonell, en una fotografia promocional de l'espectacle

Un viatge vital. Íntim. Nostàlgic. Introspectiu. Agredolç. Carismàtic. Valent. Optimista. Savi. El teclista de Txarango, Sergi Carbonell, juntament amb el seu pare, l'actor i dramaturg Janot Carbonell, trepitjaran demà l'escenari del Teatre de Salt per a presentar l'espectacle Lletra i música, un recorregut pels traços de les seves vides a través de poemes i cançons que els han deixat empremta i que s'han convertit en la banda sonora de la seva memòria.

Es tracta d'un espectacle personal i alhora generacional, que repassa vivències particulars i compartides amb una intensa càrrega emocional a partir d'autors que els han acompanyat al llarg d'aquest viatge introspectiu com Maria del Mar Bonet, Federico García Lorca, Silvio Rodríguez, Maria-Mercè Marçal, Lluís Llach, Maurice Ravel o els mateixos Txarango. La selecció és àmplia i alhora «eclèctica», a partir de «cançons, algunes més íntimes i d'altres que són himnes col·lectius, que volíem que expliquessin bé el moment emocional i el record del que parlàvem», assenyala Janot Carbonell.

Lletra i música és Janot i Sergi Carbonell. Dramaturg i músic. Paraula i melodia. Pare i fill. Poemes i cançons. I és que a cavall d'aquests dos elements és com evoluciona l'espectacle. A tall de conversa, Janot Carbonell recita versos acompanyat de les composicions que Sergi Carbonell interpreta amb el piano. I quan és el torn de la música, pare i fill posen veu a les cançons que els han unit en un vincle «sincer, autèntic, de cor a cor, molt més potent i profund que l'amistat», reflexiona Janot Carbonell.

L'espectacle comença explicant la història d'un jove Janot de 14 anys, que marxa del seu Ribes de Freser natal per a estudiar a la universitat laboral. La segueixen vivències compartides, com la mort d'una esposa i una mare, o la gestació dels dos discs en solitari que ha publicat el teclista de Txarango, un treball instrumental a partir de les subtileses del piano. «És un espectacle molt emocionant perquè la música i la poesia tenen a veure amb l'emoció interna de les persones en el precís instant en el que escolten una melodia o un vers».

Per la seva banda, Sergi Carbonell ha subratllat que «la cultura ens acompanya sempre i en els moments més difícils encara és més poderosa». En aquest sentit, ha volgut confessar que tancarà l'espectacle interpretant Hallelujah de Leonard Cohen. «És una sort poder compartir-la amb tothom, perquè és una cançó que ha sonat en molts moments de la meva vida i que encara continua emocionant-me».

L'espectacle també comptarà amb col·laboracions de músics i actors convidats, perquè «és una manera de compartir el que fem».

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook

Cartellera a Girona

Tots els cinemes de Girona

Tots els cinemes de Girona

Consulta la cartellera a Girona, Salt, Olot, Ripoll, Platja d'Aro i Salt. Tot el cinema de Girona

 
 

L'últim El més llegit