Un viatge vital. Íntim. Nostàlgic. Introspectiu. Agredolç. Carismàtic. Valent. Optimista. Savi. El teclista de Txarango, Sergi Carbonell, juntament amb el seu pare, l'actor i dramaturg Janot Carbonell, trepitjaran demà l'escenari del Teatre de Salt per a presentar l'espectacle Lletra i música, un recorregut pels traços de les seves vides a través de poemes i cançons que els han deixat empremta i que s'han convertit en la banda sonora de la seva memòria.

Es tracta d'un espectacle personal i alhora generacional, que repassa vivències particulars i compartides amb una intensa càrrega emocional a partir d'autors que els han acompanyat al llarg d'aquest viatge introspectiu com Maria del Mar Bonet, Federico García Lorca, Silvio Rodríguez, Maria-Mercè Marçal, Lluís Llach, Maurice Ravel o els mateixos Txarango. La selecció és àmplia i alhora «eclèctica», a partir de «cançons, algunes més íntimes i d'altres que són himnes col·lectius, que volíem que expliquessin bé el moment emocional i el record del que parlàvem», assenyala Janot Carbonell.

Lletra i música és Janot i Sergi Carbonell. Dramaturg i músic. Paraula i melodia. Pare i fill. Poemes i cançons. I és que a cavall d'aquests dos elements és com evoluciona l'espectacle. A tall de conversa, Janot Carbonell recita versos acompanyat de les composicions que Sergi Carbonell interpreta amb el piano. I quan és el torn de la música, pare i fill posen veu a les cançons que els han unit en un vincle «sincer, autèntic, de cor a cor, molt més potent i profund que l'amistat», reflexiona Janot Carbonell.

L'espectacle comença explicant la història d'un jove Janot de 14 anys, que marxa del seu Ribes de Freser natal per a estudiar a la universitat laboral. La segueixen vivències compartides, com la mort d'una esposa i una mare, o la gestació dels dos discs en solitari que ha publicat el teclista de Txarango, un treball instrumental a partir de les subtileses del piano. «És un espectacle molt emocionant perquè la música i la poesia tenen a veure amb l'emoció interna de les persones en el precís instant en el que escolten una melodia o un vers».

Per la seva banda, Sergi Carbonell ha subratllat que «la cultura ens acompanya sempre i en els moments més difícils encara és més poderosa». En aquest sentit, ha volgut confessar que tancarà l'espectacle interpretant Hallelujah de Leonard Cohen. «És una sort poder compartir-la amb tothom, perquè és una cançó que ha sonat en molts moments de la meva vida i que encara continua emocionant-me».

L'espectacle també comptarà amb col·laboracions de músics i actors convidats, perquè «és una manera de compartir el que fem».