El festival Beatles Weekend de l’Estartit celebrarà la seva 15a edició entre els dies 6 i 11 de juliol. Després del parèntesi obligat per la pandèmia, tornaran els concerts, exposicions, xerrades i projeccions dedicades a la banda de Liverpool i es presentarà l’Arxiu Francino, un centre de documentació dedicat als Beatles. A més a més, el cantant dels Sírex, Antoni Miquel, Leslie, serà el convidat d’honor i rebrà el Premi Beatlemaníac.

Els Sírex van ser un dels grups més representatius i populars de l’escena musical barcelonina als anys 60, amb èxits com Muchacha bonita, San Carlos Club, Que se mueran los feos o el mític La escoba. El dia 3 de juliol de 1965, els Sírex van actuar com a teloners dels Beatles al famós concert de la plaça Monumental de Barcelona. En Leslie oferirà a l’Estartit una xerrada sobre la seva trajectòria musical i sobre aquella seva actuació amb els Beatles.

Arxiu Francino

El radiofonista Josep Maria Francino ha cedit la seva col·lecció «beatlemaníaca» a l’Estartit. Tot plegat són milers de referències de discos de vinil (elapés, singles, epés i cedés), arxius d’hemeroteca (retalls de premsa, revistes i publicacions diverses), de vídeo i àudio i d’altres objectes relacionats amb els Beatles.

L’Arxiu Francino s’instal·larà a la nova biblioteca Mar de Llibres de l’Estartit, en un espai propi i serà accessible per consultes i investigacions. Vol ser un centre de documentació de la «beatlemania».

Hi ha previstes les actuacions d’Ambdós Two of Us, un duet que interpreta un tribut a The Beatles, a través d’una revisió de cançons menys comercials però de sobres conegudes, a dues veus i dues guitarres; Els Escarabats, que es troben cada vegada que un àlbum dels Beatles fa 50 anys, ells l’enregistren de nou a Sabadell; i Magical Mystery Grup, que ha acompanyar Tony Sheridan en nombroses actuacions.

A més d’exposicions, xerrades i projecció de documentals, hi haurà l’habitual sortida en vaixell a les illes Medes, amb música en directe dels Beatles amb el grup Kiko’s Juke Box .