Segueix-nos a les xarxes socials:

Sara Baras: «A Paco de Lucía li devem l’oportunitat de fusionar flamenc»

La «bailaora» gaditana va ser l’encarregada de clausurar Cap Roig, un «regal» perquè és un festival al qual li té «molt d’afecte des de fa molts anys»

Sara Baras: «A Paco de Lucía li devem l’oportunitat de fusionar flamenc»

La bailaora Sara Baras, responsable de la clausura del festival de Cap Roig dissabte passat, va assegurar que és «un honor» que s’hagi comptat amb ella per a aquesta última cita i, en analitzar la situació actual del flamenc, va subratllar que li deu a Paco de Lucía l’«oportunitat» de fusionar-se amb altres registres. Aquesta mescla destaca especialment «quan hi ha qualitat», segons Baras, qui va reconèixer la dificultat d’aquesta època de pandèmia, encara que va subratllar que «els flamencs», com a representants d’aquest gènere artístic, «sempre van bé».

Baras va presentar dissabte a l’escenari de Cap Roig el seu espectacle Momentos, i va voler destacar que li té «molt afecte a aquest festival des de fa molts anys». «Clausurar-ho és un doble regal, perquè a més aquest concert era solidari», va indicar, ja que part de la recaptació es destinava a l’organització Càritas.

La gaditana, que fora de l’escenari lluïa una samarreta de l’associació Princesas Rett, que col·labora amb la recerca d’aquesta síndrome, va reiterar la importància en referir-se al flamenc i a la seva experiència «de poder fusionar-se amb altres artistes, aprendre i aportar». A Paco de Lucía el va tornar a citar referint-se al reconeixement internacional del gènere, encara que va donar altres noms com els de Morente, Camarón o Carmen Amaya.

«Fora d’Espanya, l’afecte i el respecte que se li té a aquest art és molt emocionant i bonic», va precisar, alhora que va considerar clau que els qui es dediquen a ell l’estudiïn i es formin. El flamenc, segons Sara Baras, es basa en la «passió» i va puntualitzar que «no només has de treballar-lo, sinó viure’l, perquè és com la pell, surt de dins».

Baras agraeix els premis que ha rebut al llarg de la seva llarga trajectòria artítsica, perquè l’omplen d’«il·lusió» i li recorden «que l’esforç i el treball tenen la seva recompensa».

Finalment, del seu Momentos va explicar que va sobre els instants que l’han «ensenyat i marcat» en la seva carrera.

Prem per veure més contingut per a tu