Com ja és tradició, la Casa de Cultura de la Diputació de Girona organitza un cicle de concerts que tenen lloc els divendres a les vuit del vespre amb l'objectiu de donar un espai a diferents artistes de casa nostra que presenten propostes arriscades, noves o singulars.

El cicle comença avui amb la formació de Blanes Cat Klezmer Trio que presenta al pati de la Casa de Cultura un espectacle íntim i explosiu que recorre algunes de les cançons més representatives de la música Klezmer, amb una formació típica de l'estil: clarinet, guitarra i contrabaix. Es podran escoltar sonoritats d'altres estils musicals: xoros brasilers, tangos del Riu de la Plata, sardanes catalanes o lamentacions gitanes.

La programació també inclou veus emergents, com Grauwi i Marta Cascales (1 d’octubre) que presentaran el seu primer EP. El seu pop intimista dibuixa un vèrtex d’unió entre dos estils aparentment molt diferents i en el qual conflueixen música i lletres, delicadesa i cruesa, piano i veu.

Grauwi i Marta Cascales Casa de Cultura

El públic podrà gaudir de presentacions de disc, com la d'Enyoro el teu amor tant dolç (Jezz, 2021), d’Eduard Gener. El pianista de Falset Lluís Capdevila presentarà Ètim (2020), un àlbum de vuit composicions inspirades en el món vitivinícola. I la cantautora Lia Sampai, acompanyada d'Adrià Pagès, presenta el seu segon treball Amagatalls de llum.

La trompetista Alba Careta i el pianista Roger Santacana presentaran el seu primer projecte en comú, amb un repertori que flueix per composicions pròpies i estàndards del jazz o de la música catalana.

Lia Simpai i Adrià Pagès Casa de Cultura

El Quartet Gerió, per commemorar el seu vintè aniversari, es converteix en sextet amb un recital dedicat a Astor Piazzolla, un dels compositors argentins més populars. La pianista gironina Mariona Sarquella farà un viatge en el temps a través de la sonata acompanyada dels comentaris de la violoncel·lista i musicòloga Gabrielle Kaufman. I la formació de canyes Trio Capmany interpretarà tres obres escrites per encàrrec dels compositors Lluís Caballeria, Antoni-Olaf Sabater i Jordi Cornudella.

L’organista andorrà Ignacio Ribas interpretarà a Girona Jardí flotant, una obra musical que recrea una jornada de vint-i-quatre hores que se succeeixen sense interrupció. Els joves Irene Mas (soprano) i Marc Serra (piano) faran un recital amb un repertori que inclou la tradició del lied alemany i francès combinada amb obres d'autors catalans.

Sextet Gerió Casa de Cultura

La Casa de Cultura també acollirà dos concerts del Circuit Folc, organitzat pel Grup Enderrock, un cicle de concerts d'arrel mediterrània que mostra la vitalitat i la varietat sonora d'aquest estil intergeneracional i transestilístic.

Les entrades (3 €) s’han de comprar anticipadament a través de la pàgina web de la Casa de Cultura (www.casadecultura.cat), a Secretaria, de dilluns a divendres, de 9.30 a 17.30 hores, i a l'auditori Josep Viader fins a trenta minuts abans de l'inici del concert.