Els cinemes Olot acolliran entre el 5 i el 9 d’octubre una nova edició de l’Olot.Doc, la mostra dedicada al cinema documental que enguany projectarà cinc produccions que s’acompanyaran de cinc ponències. Entre els films que es podran veure a la capital de la Garrotxa en aquesta edició del certamen, destaca I am Greta, documental del director suec Nathan Grossman que narra la història de la jove activista climàtica Greta Thunberg amb una perspectiva íntima i personal. Aquesta projecció inclourà la ponència del periodista i escriptor olotí Santiago Vilanova i la consultora internacional en canvi climàtic Gisela Torrents.

El film sobre Greta Thunberg és un dels dos que formen part de la secció Escoles, dedicada als alumnes d’ESO, Batxillerat i Graus, que té per objectiu "apropar el cinema documental al públic més jove, oferint-los l’oportunitat única de descobrir històries fascinants i reals", segons l'organització. També es projectarà Cartas Mojadas, un treball que acompanya el vaixell de l’ONG Open Arms en la seva missió més dramàtica, lluitant per salvar 550 persones d’un naufragi. La ponència comptarà en aquest cas amb la participació de la directora del documental, Paula Palacios, i amb membres de l'ONG catalana Open Arms.

En l'apartat dirigit al públic general, es podrà veure Welcome to Chechnya, que s’apropa al dia a dia d’un grup d’activistes que lluiten contra la «neteja» anti-LGBTQ+ que impera a la República Russa de Txetxènia i que s’acompanyarà d’una xerrada a càrrec del teòleg, filòsof i activista polonès Krzysztof Charamsa i King of the Cruise, un film que se centra en el desig humà de reconeixement i validació i que comptarà amb una ponència de Gaspar Hernàndez, director i presentador del programa L'ofici de viure a TV3. Clourà el programa de projeccions d'aquesta edició de l'Olot.doc el film The Painter and the thief, documental que narra la misteriosa desaparació de dos quadres d’una galeria d’art el dia de la seva inauguració. En aquest cas, la ponència anirà a càrrec del filòleg, editor i periodista Francesc Miralles, un referent en el camp del desenvolupament personal.

El festival es desenvoluparà als cinemes Olot i el preu de cada sessió serà de 4 euros, excepte les sessions de la Secció Escoles, que són gratuïtes pels alumnes.