La periodista Tura Soler s'ha endinsat en el misteri del doble crim al pantà de Susqueda en el seu nou llibre. L'obra, reivindica el periodisme de successos: "El de picar pedra, el d'enfangar-se les botes, el d'empantanegar-se, mai millor dit en aquest cas". La periodista dedica 'El pantà maleït' (La Campana) i 'A orillas del pantano' (Península) a "l'amic invisible", una mena de confident anònim que, durant tot aquest temps, li ha donat pistes per estirar el fil i investigar uns assassinats que van colpir la societat i que, apunta Soler, encara arrosseguen "molts interrogants". Al llibre, també refà la crònica negra que envolta el pantà, un paratge inhòspit que no ha estat mai aliè als successos.

Els fets

El 24 d'agost del 2017, en Marc i la Paula, una parella jove del Maresme, van desaparèixer sense deixar rastre al pantà de Susqueda. Aleshores, es va engegar un dispositiu de recerca per intentar localitzar-los. A mesura que passaven els dies, els presagis apuntaven cada cop més a un desenllaç fatal. Tres dies després, van localitzar el caiac que duien a la deriva, amb evidències que l'havien intentat enfonsar expressament. I l'endemà, van trobar el seu cotxe, enfonsat al pantà i també amb signes de manipulació.

No va ser fins a un mes i dos dies després de la desaparició que els serveis d'emergències van trobar els cossos dels joves. L'autòpsia va confirmar que havien estat assassinats. El 26 de febrer del 2018, i després de mesos d'investigació, els Mossos d'Esquadra van detenir un sospitós del crim. Un veí d'Anglès, Jordi Magentí, que ja havia estat a presó per matar l'exdona l'any 1997.

No hi ha cap prova directa que el vinculi amb el doble crim de Susqueda, però el conjunt d'indicis que apunten cap a ell porten els investigadors a concloure que és l'autor. Magentí va estar en presó preventiva fins al 28 de desembre del 2018, quan l'Audiència de Girona el va deixar en llibertat. El tribunal veia "debilitats" en els indicis de criminalitat. El cas continua a instrucció.