El documental Salvador Dalí. Diaris de Joventut. 1904-1929, produït per la Fundació Gala-Salvador Dalí i dirigit per David Pujol, ha estat guardonat al F@IMP Festival, el Festival of Audiovisual International Multimedia Patrimony. El film ha guanyat el premi d'Or en la categoria de Migmetratge de l'edició 2020, posposada per la pandèmia. Finalment l'entrega es va poder celebrar aquest dimarts al vespre en format híbrid presencial i telemàtic des del Museu Nacional Hongarès, a Budapest.

El documental, realitzat per DocDoc Films, abraça des del naixement de Salvador Dalí, l'any 1904, fins al 1929, quan Figueres, Barcelona, Madrid i París esdevenen les geografies i les escenografies del geni empordanès.

El fil argumental del documental es basa en l'autobiografia La vida secreta de Salvador Dalí. Mostrant documentació profusa sobre Dalí i la seva obra, alguna inèdita, explica aspectes claus del jove pintor: la seva infantesa, marcada per la mort del seu germà, els primers estudis d'art a Figueres, l'estada a la Residencia de Estudiantes, a Madrid, on coneixerà Federico García Lorca i Luis Buñuel, i el viatge a París que li permetrà establir contactes amb artistes com Miró, Picasso i els components del grup surrealista.

A partir de nombrosos documents audiovisuals i fotogràfics públics i privats, descriu també la seva evolució artística i permet identificar l'origen de la iconografia daliniana.

Actualment el documenta es pot veure al web www.salvadordalidocumentary.com, una plataforma de vídeo sota demanda que mostra continguts audiovisuals previ pagament. Concretament ofereix tres hores de documentals sobre Salvador Dalí en català, castellà, francès i anglès. La plataforma es va crear per oferir a un públic global la trilogia de documentals produïts per la Fundació Gala-Salvador Dalí.