Santa Coloma de Farners acull la nova exposició de Quim Domene sobre «la mala praxi d'Europa». La Casa de la Paraula acollirà a partir de dissabte i fins el 30 de gener Surfing Europe, una sèrie de pintures que reflexionen sobre fets destacats que passen al continent «com a fruit de males polítiques, de la desigualtat social i de l'egoisme», explica l'organització.

Les pintures, que es mostren per primer cop a Santa Coloma, contrasten el llegat artístic heretat dels clàssics amb els fets més grisos de la història recent d'Europa, que han derivat en l'ascens de l'extrema dreta o la despreocupació envers els refugiats.

En la solitud del seu taller de La Canya, a la Garrotxa, espai que Domene anomena la Fàbrica del Riu, va concebre aquesta col·lecció de 50 pintures, repensant el seu treball a un ritme molt més pausat del que sol ser habitual. Les va pintar durant el període d'estricte confinament i en setmanes posteriors, quan encara hi havia restriccions que afectaven especialment la vida social i la mobilitat.

Tota la sèrie ha estat elaborada amb diferents materials, alguns ja comuns en el treball de l'artista i d'altres fruit d'una recerca meditada durant els inicis de la pandèmia. Una part de les 50 pintures estan realitzades sobre papers fets a mà i també sobre cartó gris, materials austers que donen un aire de sobrietat a les pintures. També n'hi ha moltes amb colors vius, justament per transmetre un to gràfic i un missatge de proclama, de denúncia i de provocació.