Després del Sant Jordi a mig gas de l’any passat, el sector literari -llibreries, editorials i autors- aspirar enguany a recuperar el pols habitual. Autors gironins com Pep Prieto, Marc Bosch, Rafel Nadal, Marta Bellvehí o Martí Gironell van ser ahir protagonistes, signant exemplars de les seves últimes novel·les, a les principals llibreries de la ciutat de Girona. La Geli, la 22, l’Empúries, l’Abacus i Les Voltes van acollir al llarg del dia una intensa jornada a la qual van ser molts els lectors que no van dubtar a conversar amb escriptores i escriptors.

La jornada literària, tot un aperitiu de cares al pròxim dissabte 23 d’abril, també va comptar amb altres noms destacats del panorama literari català. Empar Moliner, Alfred Bosch, Sergi Belbel, Montse Barderi i Pat Vila, Gemma Lienas, Jordi Amat, Laia Aguilar, Marta Romagosa, Sebastià Alzamora, Agnès Marquès o Jenn Díez van ser alguns dels autors que es van unir ahir a la celebració literària en clau d’aperitiu i es van deixar veure a Girona.

Candidats lidera els rànquings

Benvolguda, d’Empar Moliner; Crims. Llum a la foscor, de Carles Porta; Diguem-ne amor, de Marta Vives; El monstre de Santa Helena, d’Albert Sánchez Piñol; Mamut, d’Eva Baltasar; Nosaltres, després, de Sílvia Soler; Un café a Roma, de Josep Maria Fonalleras; Quan s’esborren les paraules, de Rafel Nadal. o El món que ens espera, d’Oriol Mitjà són alguns dels llibres que es postul·len per figurar en la tradicional llista que el Gremi d’Editors de Catalunya elabora cada Sant Jordi, d’acord amb els rànquings de llibres més venuts de les darreres setmanes.