L’escriptora Sílvia Soler (Figueres, 1961) torna a les llibreries amb la seva obra més personal, L’alegria de viure, una sèrie de postals que vol «regalar» als seus lectors més fidels en les quals repassa situacions i vivències que li aporten felicitat, des de llegir i escriure a convidar als amics a sopar. Soler relata que no hi ha única cosa que la faci feliç i, al llarg dels capítols, va descobrint escenes de la seva vida.

Els lectors podran descobrir com llegia de petita de manera compulsiva a Enid Blyton, fins i tot amagada sota els llençols del llit amb una llanterna a la mà, i com va trobar l’amor de la seva vida en una atrotinada discoteca de Mallorca, sense obviar totes les cases en les quals ha residit. El petit volum és una successió de moments de la vida de l’escriptora, amb una gran presència de la família, amb poemes inèdits de la seva mare, la poeta Carme Guasch.

Nou mesos després de publicar la novel·la Nosaltres, després», que segueix en les llistes dels llibres més venuts, Soler afirma sentir-se «en deute amb molts lectors fidels des de fa anys»: «Aquest llibre és un regal als lectors que m’han seguit durant tant de temps i que ara em podran conèixer més personalment, perquè tot el que conte és veritat, és la veritat de la memòria, dels records que tinc o del que m’han explicat de quan era petita».

Soler ha compaginat la seva trajectòria literària amb l’exercici de l’ofici del periodisme, treballant, entre d’altres, a Catalunya Ràdio i Televisió de Catalunya.