Segueix-nos a les xarxes socials:

Lloret confia que aviat el cementiri modernista serà d’interès nacional

L’equipament, amb un alt valor patrimonial, és un dels eixos de la candidatura de la capital cultural catalana

Lloret confia que aviat el cementiri modernista serà d’interès nacional

L’alcalde de Lloret de Mar, Jaume Dulsat, confia que «en breu» el cementiri modernista del municipi passi a ser un Bé Cultural d’Interès Nacional (BCIN). El consistori ha anunciat que «els informes són excel·lents» i tot porta a pensar que properament la Generalitat aprovarà la distinció d’aquest equipament patrimonial, que ja acull visites guiades i teatralitzades i que jugarà un paper rellevant en la capitalitat de la cultura catalana que el municipi exercirà l’any vinent.

A més, l’ajuntament ha comprat un nou hipogeu (un sepulcre soterrani) que restaurarà per fer-lo visitable. L’adquisició forma part de l’objectiu del municipi de garantir-ne la preservació i convertir-lo en espai cultural, mentre part del cementiri encara conserva la seva funció principal de vetlla i memòria dels difunts.

Capital de la Cultura Catalana

Com a Capital de la Cultura Catalana, Lloret vol mostrar com el municipi «deslocalitza» les activitats culturals dels equipaments tradicionals per ubicar-los en zones noves i atraure nous públics i, alhora, crear noves corrents. Dulsat detalla que els actes que organitzaran volen «aprofundir i barrejar alternatives culturals» i donar-hi «un aire lloretenc».

Amb aquesta intenció, l’empresa lloretenca Ladeus Web Branding ha presentat la imatge de l’esdeveniment. El dissenyador, Jordi Sureda, diu que es tracta d’una imatge «atrevida i provocadora» que vol sintetitzar aquests valors culturals trencadors que busquen portar les disciplines culturals fora dels espais habituals.

Prem per veure més contingut per a tu